project-repoint-eng_1 project-repoint-eng_3 project-repoint-eng_2

Draadloze zender

In nauwe samenwerking met een Nederlands bedrijf heeft Dog Back Design Solutions een draadloze zender ontworpen en geïndustrialiseerd. Met de draadloze zender kunnen producten of personen gelokaliseerd worden. De zender bevat een batterij gevoede radio die draadloos kan communiceren met een netwerk dat op een vaste positie is geïnstalleerd. Via het draadloze netwerk wordt de informatie op een server verzameld alwaar deze toegankelijk is voor een bevoegd persoon.

Op basis van een prototype heeft Dog Back Design Solutions de architectuur van de zender bepaald. Omdat het een draadloos product betreft is de RF werking sterk afhankelijk van de opstelling van de componenten. Het is daarom essentieel om de componenten zo te plaatsen dat het eindproduct in balans is en alle functies optimaal zijn.

De architectuur is als basis gebruikt om tot een integraal ontwerp te komen dat eenvoudig te produceren is. Bij een klein elektronisch product zijn de elektronica en mechanica nauw met elkaar verbonden. Het vereist daarom nauwe samenwerking om issues als ESD, EMC, RF performance, afmetingen en produceerbaarheid goed met elkaar in balans te brengen. Het eindresultaat is een eenvoudig te assembleren product wat voldoet aan alle gestelde eisen.  

Dog Back Design Solutions heeft het opstarten van de productie begeleid en in samenwerking met het assemblagebedrijf de testapparatuur ontwikkeld. Voor de zender zijn ook de wettelijke testen zoals de CE goedkeuring door Dog Back Design Solutions voorbereid en begeleid.

Gebruikte technologieën:

  • Draadloze communicatie
  • RF ontwerp
  • Li-Ion knoop cel batterij (niet oplaadbaar)
  • Stof en waterproof volgens IP52 norm.
Ga naar boven