Project-Tvilight_1 Project-Tvilight_2 Project-Tvilight_3 Project-Tvilight_4

Intelligente straatverlichting

In samenwerking met en in opdracht van het bedrijf Tvilight heeft Dog Back Design Solutions de draadloze sensor ontwikkeld voor het “Intelligent Street Lighting systeem”

Het systeem bestaat uit een draadloze unit en een stuk software waarmee je op een eenvoudige manier de straatverlichting infrastructuur kunt bedienen.

Het systeem kan zo ingesteld worden dat het licht gedimd wordt tijdens de uren dat er vrijwel geen activiteit op straat is. Dit reduceert CO2 uitstoot, lichtvervuiling  en er kan wel tot 80% aan energie bespaard worden. Tijdens deze dimfase kan de draadloze sensor beweging detecteren van een wandelaar, fietser of auto. Het intelligente systeem kan de snelheid en richting van de beweging bepalen en aan de hand daarvan zullen aangrenzende lichtmasten hun lichtintensiteit verhogen naar het gewenste niveau om na het passeren vervolgens naar de gedimde stand terug te gaan.  

Dog Back Design Solutions heeft Tvilight ondersteund in het vinden van de juiste wireless technologie voor de “Street Intelligent Lighting”, alsmede het opzetten van de systeem architectuur hiervoor.

Voor de draadloze sensor zijn door Dog Back Design Solutions drie aparte PCB’s ontwikkeld met daarop de bewegingssensoren, het powergedeelte , de antenne, de Zigbee wireless interface en de GPRS interface.

Dog Back heeft ook de software ontwikkeld die de communicatie tussen de nodes onderling regelt, tussen de nodes en de gateway en van de Gateway naar de server.

Het systeem wordt momenteel op meerdere plekken in Europa getest.

Gebruikte technologieën:

  • 3G/ GPRS
  • Zigbee
  • Bewegingsdetectie
  • RF design

 

Website Tvilight:

Ga naar boven