Dog Back Design Solutions gooit hoge ogen op de ESEF 2014

eDICE with iPad

Yahtzee spelen met elektronische dobbelstenen. Op de beurs van ESEF demonstreert Dog Back Design Solutions haar productontwikkelingscompetenties. Met vijf elektronische dobbelstenen, eDICE genaamd, wordt digitaal Yahtzee gespeeld. De eDICE is even groot en zwaar als een normale dobbelsteen.

De eDICEs communiceren draadloos met een tablet via Bluetooth 4.0, ook wel Bluetooth Low Energy genaamd. Door een 100 keer lager energieverbruik dan de klassieke Bluetooth technologie kan hierdoor op een batterij met geringe capaciteit lange tijd worden gespeeld.

“Door de miniaturisatie zijn wij in staat geweest een demonstratieproduct te ontwerpen dat niet groter of zwaarder is dan een normale dobbelsteen,” legt Michaël Hoonakker uit. Als directeur van Dog Back Design Solutions vertelt hij trots: “Met de eDICE laten wij zien hoe een klein product met draadloze communicatie, moderne elektronica en batterijvoeding ontworpen en seriematig gemaakt kunnen worden. Wij zijn alleen in staat om tot dit resultaat te komen, omdat alle ontwerpdisciplines binnen het bedrijf vertegenwoordigd zijn.”

Op de ESEF beurs, die van 11 t/m 14 maart 2014 in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden, laat Dog Back Design Solutions zien dat met de draadloze dobbelstenen het spel Yahtzee wordt gespeeld. Voor de tablet is een scorekaart ontwikkeld die, samen met vijf eDICEs, een echte spelbeleving geeft. De ontwikkeling van de tablet-app is in zeer nauwe samenwerking met het bedrijf Loop4Ever uit Emmen gedaan. Dog Back Design Solutions laat de eDICE zien op de stand A046 in Hal 1 van de Jaarbeurs in Utrecht.

eDICE Explodedview

Dog Back Design Solutions B.V. levert voor haar klanten innovatieve en marktklare productontwikkeling met een top team van zeer ervaren multidisciplinaire engineers. Met vele referenties op zak kan zij met trots stellen: “We manage your innovation”

Voor meer informatie kan u contact opnemen met: Michaël Hoonakker, directeur van Dog Back Design Solutions B.V. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Tel: 06 5159 6671.

 

Dog Back op Twitter

Ga naar boven